Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

vabimo vas na predavanje, ki ga bo vodila
specialistka pediatrije ter specialistka fizikalne in rehabilitacijske medicine, doktorica znanosti s področja otroške nevrologije in mama treh otrok
dr. Tina Bregant
na temo
»KATERI OTROCI POSTANEJO USPEŠNI ODRASLI?«.

Predavanje bo v torek, 19. 11. 2019, ob 17h v večnamenskem prostoru.


»Izjemno pomembno se mi zdi, da se opolnomočimo tudi z nevroznanstvenimi podatki, da lahko od otrok marsikaj pričakujemo in zahtevamo.
Po eni strani namreč družba in starši zelo veliko zahtevamo od otrok – zlasti kognitivno in čustveno (otroci postanejo vir sreče in zadovoljstva za starše in odgovorni za starševo počutje – zaradi otroka sem jezen ali srečen!). Po drugi stran pa jih imamo za “opravilno nesposobne” (otroku zavezujemo čevlje še ob vstopu v šolo, namesto njih pakiramo opremo za tabore in jih “ropamo” za izkušnje, kot so padci, tveganja… dokler so še majhna!).
Ključno je prav to: starši in včasih celo učitelji počnemo stvari namesto otrok, čeprav bi jih morali z njimi. Hkrati pa smo zmedeni v poplavi informacij, ki jih ne zmoremo presoditi kot (ne)resnične! Nihče namreč ne želi biti slab starš ali učitelj/vzgojitelj, vendar včasih enostavno ne vemo več, kaj bi … Še posebno trd oreh se nam zdijo najstniki, zato bom čas namenila tudi njim. Gre namreč za “spregledane” otroke – skupino, za katero pogosto rečemo, da nam dela preglavice, v resnici pa se z njimi ne želimo/znamo ukvarjati. Upam, da bo med predavanjem tako marsikdo ugledal v naših najstnikih velik potencial in jih bolje razumel. Zato z veseljem pridem k Vam.«

Predavanje je zanimivo in uporabno, zato želimo, da se predavanja udeležite v čim večjem številu.
Popoldanske pogovorne ure bodo zaradi predavanja prenesene iz 21. 11. 2019, na 19. 11. 2019. Za uro se dogovorite s posameznim učiteljem.

Zarja H. Marc
ravnateljica

Related Images:

(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost