Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, dragi učenci!

Razmere po svetu in tudi v Sloveniji so zaradi epidemije koronavirusa še vedno zelo zaostrene.
Kot najbrž čutite in spremljate dogajanje pri nas, bo preteklo še nekaj časa, preden se bo življenje vrnilo na vsakdanje tire in se bomo lahko vrnili v šolske klopi.
Vsekakor pa moramo poskrbeti, da se šolsko delo odvija naprej in izvaja pouk na daljavo. Če bi bile trenutne razmere drugačne, bi v petek, 10. aprila 2020 za učence od 2. do 5. in 7. do 9. razreda izvedli športni dan, in sicer spomladanski pohod. Za ta dan učitelji in razredniki učencem ne bomo posredovali učnega dela.
Ker pa je druženje in zadrževanje množice ljudi na istem kraju prepovedano, za izvedbo športnega dne predlagamo naslednje: ni nujno, da opravite ravno pohod. Športne aktivnosti lahko izpeljete tudi pred hišo, na domačem dvorišču … Možnosti je veliko: športne igre z žogo, štafetni teki, tekmovanje med družinskimi člani ali sprehod v domači okolici. V primeru, da se odločite za sprehod, poskrbite za varnost v skladu z navodili pristojnih inštitucij. Za učence od 7.- 9. razreda predlagamo, da pohod traja v eno smer vsaj dve uri.
Izvedba športnega dne ni omejena samo na zgoraj naveden datum, pač pa ga lahko opravite tudi med vikendom v času od petka, 10. 4. 2020 do nedelje, 3. 5. 2020.
Med tekmovanjem, igro, zabavnim športom ali pohodom lahko tudi kaj fotografirate in po opravljeni nalogi, če želite, posredujete fotografije, zapišete kratek komentar, opis ali vtis kot povratno informacijo razredničarki o realizaciji športnega dne. Učenci od 7.- 9. razreda povratno informacijo pošljete na elektronski naslov alenka.ferjancic@ossempas.si. Sprejeli bomo kakršno koli povratno informacijo – toliko da vemo, da ste športni dan izpeljali.
V pričakovanju čimprejšnjega ponovnega snidenja vas lepo pozdravljamo in upamo, da ste vsi zdravi.

Učitelji 2.-5. in
7.-9. razreda

Related Images:

(Skupno 299 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost