Skoči na glavno vsebino

logotip EKP 2014 2020 SIO 2020

V letu 2017 je Arnes začel z izvajanjem štiriletnega Programa nadaljnje vzpostavitve IKT infrastrukture v vzgoji in izobraževanju ali krajše poimenovali Slovensko izobraževalno omrežje – 2020 (SIO-2020). V okviru Programa bo vzgojno-izobraževalnim zavodom (VIZ) sofinancirana izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme.

Operacijo delno financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostna os 10: Znanje, spretnost in vseživljenjsko učene za boljšo zaposljivost; prednostna naložba 10.3: Vlaganje v izobraževanje, usposabljanje in poklicno usposabljanje za spretnosti in vseživljenjsko učenje z razvojem infrastrukture za izobraževanje in usposabljanje, specifični cilj: Izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju.

Program se bo izvajal skozi tri medsebojno povezane dejavnosti: izgradnja brezžičnih omrežij, nakup nove opreme (IKT) in razvoj e-storitev in e-vsebin.

Povezava na spletno stran evropske kohezijske politike v Sloveniji

Povezava na spleto stran ARNES-a

Related Images:

(Skupno 319 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost