Skoči na glavno vsebino

V petek, 21. junija 2019, se začenjajo poletne prireditve v Novi Gorici, ki se bodo pod skupnim imenom POLETNA SCENA zvrstile vse do konca avgusta.

Kar dve prizorišči v Novi Gorici si bosta letošnje poletje izmenjevali številne dogodke z domačimi in tujimi avtorji. Večere bomo lahko preživljali v družbi dobre glasbe, gledališča, plesa in zanimivih potopisnih predavanj ter najnovejših slovenskih in tujih filmov.

Pri oblikovanju poletnega programa, ki se bo odvijal na Ploščadi Silvana Furlana za mestno občino in na Bevkovem trgu, je Mestna občina Nova Gorica združila moči s KUD Krea in Agencijo GIG.

Na prizorišču Poletne scene na Ploščadi Silvana Furlana bo dogodke spremljala tudi prav posebna kulisa, ki je plod tandema Palletstory Metke Fon in Matjaža Premrla. Navdih zanjo sta si sposodila iz življenja čebel, s čimer želita spomniti in opomniti na pomen čebel za naše preživetje.

Nova Gorica, ki v sodelovanju z Gorico kandidira za naziv Evropske prestolnice kulture leta 2025, bo tako ponudila kvaliteten program in znova pokazala, da ji je urbana kultura blizu.

Prijazno vabljeni,

Related Images:

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost