Skoči na glavno vsebino

Avtobus iz zimske šole v naravi bo v Šempas prispel ob 17.00.

Šestošolci skupaj z učitelji sporočajo staršem, da so srečno prispeli na Črni vrh – Cerkno in se že veselijo smučanja na snegu.

Ponedeljek, 24. 2. 2020
Ob devetih smo srečno prispeli v Cerkno. Odložili smo kovčke in se veselo podali na smučišče. Kmalu smo bili na vrhu smučišča v Cerknem. Razdelili smo se v smučarske skupine, spoznali učitelje smučanja in se podali na bele strmine. Učenci začetniki smo se prvi dan igrali na snegu, se spoznali s smučarsko opremo in že naredili prve zavoje. Smučarji pa smo hitro osvojili vse delujoče smučarske proge. Zgodaj popoldan smo prišli v CŠOD, se namestili in pojedli kosilo. Po kosilu smo imeli čas za počitek in urejanje sob. Popoldan smo preko igre spoznavali mesto Cerkno. Zelo smo se zabavali in spoznali veliko novega. Po večerji nas je čakalo še poučno predavanje o pravilih varnega smučanja in pripravi smuči. Prijetno utrujeni smo kar hitro zaspali.

Torek, 25. 2. 2020
Zbudili smo se v nekoliko deževno jutro, pozajtrkovali in se pripravili na odhod na smučišče. Razdelili smo se v skupine in se podali na bele strmine. Začetniki so vsi pridno osvojili osnove smučanja in se že spustili po strmini. Ob enajstih smo pomalicali, naredili še nekaj smučarskih zavojev in se utrujeni vrnili v dom na kosilo. Po krajšem počitku smo se našemili in si v centru mesta ogledali Cerkljansko laufarijo in tradicionalno pustno obsodbo. Na pustovanju smo zelo uživali. Popoldan smo imeli nekaj prostega časa za druženje, po večerji pa smo se z lučkami odpravili na večerni sprehod, ki nam je prinesel prijeten spanec.

Related Images:

(Skupno 2.298 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost