Skoči na glavno vsebino

Gimnazija Ledina letos vodi Unescov projekt Menjaj branje in sanje, v katerega se bodo vključili tudi učenci naše šole, in sicer drugega VIO. Projekt bo potekal takole:
Vsak učenec naj doma poišče knjigo, ki bi jo želel podariti naprej. Lahko je to ena izmed knjig, ki jo je že večkrat prebral, knjiga, za katero bi si želel, da bi jo prebral še kdo drug, knjiga, ki jo ima doma v več izvodih … Skratka, učenec mora biti odločen, da je to knjiga, ki bi jo želel podariti svojemu literarnemu prijatelju. V knjigo lahko zapiše posvetilo, misel, citat bodočemu bralcu, lahko tudi kaj pririše. Knjigo lahko odda tudi brez posvetila – za take knjige bomo poskrbeli na šoli, da bodo vsi bodoči bralci dobili knjige s spodbudnimi posvetili.
Cilji, ki so jih vodje projekta izpostavili, so:
– vzbuditi večje zanimanje za branje in knjigo med mladimi,
– želja po medsebojnem sporazumevanju, razvijanju družbene kritičnosti in odgovornosti do sočloveka,
– učvrstiti povezovanje med posamezniki,
– spoznati, da nam knjige nudijo intimen čas zase.
Učenci naj bi knjigo, ki so jo pripravljeni podariti, prinesli razredničarki do petka, 25. marca 2016. Izmenjavo knjig bomo izvedli v ponedeljek, 4. aprila 2016, dva dni po svetovnem dnevu knjig za otroke, ki ga vsako leto obeležujemo 2. aprila. Knjigo bo dobil vsak otrok, ki jo bo tudi prinesel v zamenjavo. Kdor knjige ne bo prinesel, je tudi zamenjati ne bo mogel.
Starše prosimo, da otroke spodbudite k menjavi knjig in jih tudi s tem pospremite na pot knjig.

Related Images:

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost