Skoči na glavno vsebino

teden otrokaPred nami je TEDEN OTROKA, ki nosi naslov “Nekaj ti moram povedati”. Z vsebinsko usmeritvijo skušamo poudariti, kako pomembno in nujno je kakovostno sporazumevanje otroka ali mladostnika z drugo osebo. Komuniciranje je vedno dvosmeren odnos, v katerem udeleženci sporočila pošiljajo, sprejemajo, zaznavajo in interpretirajo. Vse prevečkrat pa z otroki poteka le enosmerna komunikacija z razlago, zapovedjo, ukazom, opozorilom, prošnjo ali prepovedjo, ne da bi ob tem imel otrok možnost vprašati ali argumentirati svoje stališče.
Omogočimo otrokom in mladostnikom, da bodo brez bojazni sporočali svoje potrebe, želje, interese, pričakovanja, upanja, strahove, tesnobe, stiske in tudi zadovoljstvo, ugodje, veselje in hrepenenja.
Premalokrat si vzamemo dovolj časa in ne prisluhnemo otrokom, ga ne “slišimo” in se ne poglobimo dovolj v sporočilno vrednost izraženega. Zato … prisluhnimo, poslušajmo, poskusimo razumeti in dojeti pravo vrednost otrokovega ali mladostnikovega sporočila. Le tako bomo gradili temelje dobre dvosmerne komunikacije.
Na šoli in v Društvu prijateljev mladine bodo v tem tednu potekale različne dejavnosti.
Preberite si še POSLANICO OB TEDNU OTROKA.

 

Related Images:

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost