Skoči na glavno vsebino

Zagato z izposojo knjig v času, ko je knjižnica zaprta, lahko rešite na več načinov. Tukaj je nekaj predlogov povezav do e-gradiv, ki vam bodo morda v pomoč pri pouku na daljavo, pri branju knjig s seznama za bralno značko in domače branje ali pa kar tako za zabavo:

  • Brezplačne eknige na Emka.si
  • Izposoja e-knjig iz spletne knjižnice Biblos

Članom Goriške ali Lavričeve knjižnice je omogočen dostop do skoraj 2000 različnih naslovov knjig: otroških, mladinskih, leposlovja za odrasle, strokovne literature in domačega branja (eKlasje). Izposodite si jih lahko na svoje računalnike ali mobilne naprave. Več o tem na tej povezavi oziroma tej povezavi.

  • Enciklopedija naravne in kulturne dediščine Slovenije DEDI

DEDI je digitalna enciklopedija slovenske naravne in kulturne dediščine, v kateri je predstavljenih več kot 400 objektov naše naravne in kulturne dediščine. Obiščete lahko tudi njihovo spletno učilnico.

  • Encyclopedia Britannica

 Encyclopedia Britannica v treh zahtevnostnih stopnjah: za otroke/mladino, študente in odrasle. Splošna enciklopedija s preverjenimi informacijami in podatki z vseh področji človekovega znanja ponuja tudi aktualne novice, zanesljive povezave, slikovno in video gradivo. Za radovednost, novo znanje in šolske naloge. Dostop do Encyclopedie Britannice je omogočen preko spletne strani Goriške ali Lavričeve knjižnice (z uporabo članske številke in COBISS/OPAC gesla). Več o tem na tej povezavi.

  • Digitalna knjižnica Slovenije

Digitalna knjižnica Slovenije – dLib ponuja veliko zbirko digitaliziranega in e-gradiva, ki je v veliki meri prosto dostopno: od  starih časopisov, knjig in zemljevidov, pa do sodobnih strokovnih in znanstvenih člankov ter publikacij. Naj izpostavim učno gradivo Cankarjevo vesolje in bogato zbirko klasičnih slovenskih avtorjev.

  • Kamra – digitalizirane vsebine s področja domoznanstva

Portal Kamra je spletno mesto, ki združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva v knjižnicah in drugih lokalnih kulturnih ustanovah. Vsebine Kamre so predstavljene kot zgodbe, značilne in zanimive za neko območje, na primer predstavitve lokalnih avtorjev oz. znamenitih oseb, razglednice krajev iz različnih časovnih obdobij, dela lokalnih umetnikov, njihove biografije, znamenite zgradbe, zgodbe ljudi, ki so v njih živeli, in še marsikaj drugega.

  • Wikivir – digitalna knjižnica slovenskega leposlovja

Wikivir je spletna digitalna knjižnica slovenske leposlovne klasike, kjer lahko najdemo kar nekaj slovenskih klasičnih besedil. Tudi dela, ki so na seznamu za domače branje ali bralno značko. Tukaj je le nekaj povezav:

 Pravljice iz zbirke Čebelica

RTV Slovenija ima na svoji spletni strani objavljen arhiv oddaj Čebelica, v katerih lahko prisluhnete znanim pravljicam iz zbirke Čebelica, kot so Mali medo, Pod medvedovim dežnikom, Balon velikan in druge.

  • Pa še nekaj spletnih strani, ki vam bodo prišle prav pri učenju angleščine: World of Tales – pravljice za otroke v angleščini

Ostanite doma in nikar ne pozabite – knjiga je velikokrat lahko najboljša družba!

Irena Lipičar Komel, knjižničarka

Related Images:

(Skupno 645 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost