Skoči na glavno vsebino

Računalništvo: urejanje besedil, multimedija, rač. omrežja

 Računalništvo Triletni predmet
NARAVOSLOVNO TEHNIČNI SKLOP Urejanje besedil
 Učni načrt Multimedija
Računalniška omrežja

  taking_notes.jpg

Današnjo družbo informacij, zaznamuje računalnik in z njim povezana informacijska tehnologija. Uporabljamo jo v bankah, trgovinah, šolah, pri načrtovanju, potovanju, doma, skratka povsod kjer imamo opravka s podatki in informacijami, če želimo računalnik uporabiti, moramo imeti znanje, spretnosti in navade, ki nam omogočajo, da računalnik učinkovito in uspešno uporabimo. Ker takšnega znanja ne podedujemo, niti ne pride samo od sebe, ga lahko pridobimo le z učenjem.

Temeljni namen predmeta računalništvo, je prav v pridobivanju in nadgradnji tega znanja. Zavedati se moramo, da brez tega znanja v informacijski družbi ne moremo več spodobno živeti.

Račnalništvo je izbirni predmet, pri katerem se spoznavanje in razumevanje osnovnih zakonitosti računalništva prepleta z metodami neposrednega dela z računalniki, kar odpira učenkam in učencem možnosti, ki so potrebne pri nadaljnjem izobraževanju in vsakdanjem življenju. Predmet se izvaja v treh enoletnih predmetih, kii se vsako leto nadgrajujejo:

  1. Predmet UREJANJE BESEDIL je namenjen učencem in učenkam 7. razreda. Pri tem predmetu pridobijo osnovna znanja, ki so potrebna za razumevanje in temeljno uporabo računalnika, nato pa se učijo dela z urejevalnikom besedil Word 2010.
  2. Pri predmetu MULTIMEDIJA nadgradimo znanje z multimedijskimi vsebinami, naučimo se uporabljati programe za urejanje slik, predstavitev, animacij, video posnetkov in glasbe. Izbirni predmet je namenjen učencem 8. razreda.
  3. Tistim devetošolcem, ki jih računalništvo zanima bolj poglobljeno, pa je namenjen predmet RAČUNALNIŠKA OMREŽJA. Ogledali si bomo internet, njegovo zgradbo in delovanje ter se naučili izdelati internetne kable. Pokukali pa bomo tudi v notranjost računalnika in povezali računalnike v omrežje ter jih priključili na internet. Učenci pa bodo tudi sami postavili svojo spletno stran.

Učitelj: Simon Zupan 

 

Related Images:

(Skupno 120 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost