Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, dragi učenci, cenjeni sodelavci,

izteka se teden dni zimskih počitnic. Po tem krajšem oddihu se vsi naši učenci od 1. do 9. razreda vračajo v šolo.

Starše učencev četrtih  in petih razredov še vedno prosimo, da če ni nujno, otrok ne puščajo v podaljšanem bivanju. Prav tako še vedno prosimo starše, da učence, če je le mogoče v šolo zjutraj pripeljejo čim kasneje, tako da le-ti v šolo vstopijo med 7.45 in 7.50.

Organizacija pouka bo večinoma še vedno potekala tako kot v zadnjem tednu ali dveh pred zimskimi počitnicami. Obvezni in neobvezni izbirni predmeti se bodo začasno še vedno izvajali na daljavo ali v matičnem oddelku. V primeru oblikovanja heterogene skupine je nošenje mask pri pouku za učence in učitelje obvezno. Da bi bilo obveščanje v zvezi z izbirnimi predmeti lažje, smo pripravili tabelo, iz katere je razvidno, ali se določen izbirni predmet v posameznem razredu v določenem tednu izvaja na šoli ali na daljavo (preko spletne učilnice ali ZOOM-a).

Podaljšano bivanje se bo zaradi upoštevanja priporočil in navodil, ki smo jih prejeli pred ponovnim odprtjem šole, še vedno izvajalo na prilagojen način.

 Šole smo 25. 2. 2021 prejele okrožnico MIZŠ, da so s strani NIJZ prejeli obvestilo, da so posodobili Navodila vzgojno-izobraževalnim zavodom ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-COV-2 v zavodu. Obstoječemu navodilu za prepoznavo visoko rizičnih tesnih kontaktov na predmetni stopnji OŠ je dodano obvestilo v zvezi s karanteno:

Vsi sošolci iz matičnega oddelka, učitelji in drugo strokovno osebje, ki je bilo skupaj z oddelkom v zaprtem prostoru več kot 15 minut, morajo v karanteno, pri čemer obstaja naslednja izjema: učiteljem, ki so bili v razredu, v katerem je bila okužena oseba, ni treba v karanteno, če so upoštevana higienska priporočila, vključno s prezračevanjem, in izpolnjena naslednja pogoja:

  • učitelj je ves čas pravilno uporabljal kirurško masko IIR ali masko z višjo stopnjo zaščite in
  • vzdrževal medosebno razdaljo najmanj 2 m od učencev.

V primeru, da navedeni pogoji niso bili izpolnjeni, za učitelja predlagate karanteno na domu. V primeru, da je okužen učitelj na predmetni stopnji in je ta učitelj izvajal vse zgoraj navedene pogoje, učencem, ki jih je poučeval (45 minut), tudi ni potrebno v karanteno. Če učitelj vseh zgoraj naštetih pogojev ni izvajal, se predlaga karantena na domu za vse učence, ki jih je poučeval.

Vsa navodila so dostopna na http://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje.

Priporočajo tudi, da učenci od 6. do 9. razreda za svojo varnost in zaščito, vseskozi uporabljajo zaščitno masko.

Po tem, ko smo izkusili mesece zaprtja šol in pouka na daljavo, nam je vsak dan, ki ga preživimo skupaj v šoli, zelo dragocen. V želji, da bi še dolgo ostalo tako in da bi ostali vsi v čim večji meri zdravi, vas lepo pozdravljam.

Zarja Hönn Marc

ravnateljica OŠ Šempas

Related Images:

(Skupno 316 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost