Skoči na glavno vsebino

Drugi tuji jezik: Italijanščina

 Italijanščina  Triletni predmet
 DRUŽBOSLOVNO HUMANISTIČNI SKLOP  Italijanščnina I   7.r
 Učni načrt  Italijanščnina II   8.r
 Italijanščnina III   9.r


 

Italijanščina je uradni jezik naše najbližje sosede Italije. Je tudi jezik okolja v slovenski Istri in uradni jezik v nekaterih delih Švice. Morda imaš sorodnike v Italiji ali gledaš italijansko televizijo. Izbirni predmet italijanščina je kot nalašč, da svoje znanje poglobiš in razširiš. Tudi če italijanščine še ne poznaš, a si želiš naučiti tega jezika, se nam pridruži, saj je izbirni predmet namenjen predvsem začetnikom.

Znanje italijanščine ti bo prišlo prav, če se boš učil-a latinščino, predvsem pri študiju medicine. Pri pouku je poudarek na praktični uporabi jezika, predvsem govorjenju. Pouk poteka v manjši skupini in v sproščenem vzdušju. Križanke, vaje na računalniku, gledanje odlomkov televizijskih programov, popevke in igre (tombola) popestrijo naše druženje.

Pouk poteka dve uri tedensko in traja tri leta. Po koncu prvega ali drugega leta si lahko premisliš in izbereš drugi izbirni predmet. če se s tem strinjajo tudi starši, se lahko v sklopu izbirnih predmetov odločiš za dva jezika. če sta ti všeč melodija italijanskega jezika in mediteranska radoživost Italijanov, se nam pridruži.

 

                                                        Učiteljica: Nataša Daskobler

Related Images:

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost